Perquè em dona la gana

Tanta efervescència política desnaturalitza el nostre comportament.

Com que cada dia hi ha noticies i esdeveniments que amenacen o prometen canvis definitius en les nostres vides, ens sentim en la obligació d’opinar puntualment sobre cadascun d’ells. Sembla que no pugui ser que no tinguem opinió sobre qualsevol dels fets que s’arrengleren en la nostra agenda informativa. No s’hi val a argumentar que no tenim prou dades o arguments per construir una opinió sòlida, i la falta de temps i perspectiva per pronunciar-se sobre aquests esdeveniments que són únics i irrepetibles és una excusa de mal pagador per a una persona informada i competent com la que aspirem a ser. Així doncs, cal mullar-se. Nombroses vegades cada dia, i amb un ritme constant i estable. La coherència entre una opinió i una altra tampoc no és tant important, i allò que et dona punts com home/dona de món és la contundència i seguretat amb què t’expresses.

No ho trobeu cansat?

Em sembla que avui no opinaré sobre ben bé res. Em mantindré indiferent i impertorbable davant de les diverses revolucions que, sense cap de mena de dubte, es produiran durant les properes hores.

I si caic en la temptació i faig públic el meu parer sobre qualsevol cosa, o si se m’escapa involuntàriament algun adjectiu qualificatiu, renunciaré a buscar fonaments ni arguments per sostenir el meu parer.

Si algú m’interroga sobre el sentit de les meves opinions i em demana explicacions i aclariments diré, sense cap mena de vergonya, que les coses les veig justament així perquè em dona la gana.

I, si de cas, demà ja dedicaré una estona a pensar-hi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: