On sorgeix l’eternitat

No he deixat mai de preguntar-me on és l’Anabel i si encara és viva. Sé que si és viva, per a ella és una satisfacció que jo no ho sàpiga; una satisfacció prou gran, sospito, per mantenir-se amb vida encara que no tingués cap altre motiu per fer-ho. Continuo convençut que algun dia la tornaré a veure, fins i tot si no la torno a veure mai més. Dins meu, és eterna. Només una vegada, i perquè era molt jove, vaig ser capaç de fondre la meva identitat amb la d’una altra persona, i en aquesta mena de singularitats és on sorgeix l’eternitat.

Franzen, Jonathan. Puresa (Purity). Editorial Empúries, 2015 (pàgs. 611 i 612). Traducció de Ferran Ràfols Gesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: