Beth Galí, càndida cap a la revolució

Onzena ateneista singular, Beth Galí va explicar que se sent seduïda per les idees anarquistes, que el vell talp de les revolucions socials evocat per Marx està avui treient el cap en mig del col·lapse econòmic i democràtic, que ens cal construir noves formes d’organització social i participació política, i va sentir com Xavier Rubert de Ventós li donava les gràcies per ser, encara, càndida. La nostra conversa, que es va allargar durant prop d’hora i mitja, va fer el trànsit des de la seva dedicació professional (dissenyadora industrial, arquitecta, paissatgista) fins a les inquietuds que sotgen avui a qualsevol contemporani mínimament receptiu al seu entorn i prou sensible com per sentir-s’hi implicat. Ens va parlar del miracle de l’eclosió barcelonina, però també dels actuals riscos derivats de la no-gestió de l’entorn ciutadà, va proposar que enviéssim la paraula creativitat a l’hospital i es va mostrar apassionada davant de l’oportunitat i el repte de construir un estat nou. Va proclamar la possibilitat de ser independentista sense ser nacionalista i va vaticinar que després del col·lapse arriba el món nou. Es mirava Vicenç Altaió mentre parlava d’art i cultura, es mirava Oriol Bohigas mentre parlava d’urbanisme, es mirava Rubert de Ventós mentre parlava d’organització social. Les prop de cent persones que ocupàvem la sala grossa de l’Ateneu Barcelonès, en canvi, ens la miràvem a ella. Tot això, el dimecres, 15 de gener de 2014. Aquí, el video.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: