Ball de gestors culturals

En pocs dies s’han produit diversos nomenaments significatius en algun dels espais de responsabilitat de la gestió de la cultura. Diria que tots els moviments són positius, que premien les bones capacitats professionals d’alguns, que reconeixen una generació de gestors prou jove però que ja compta amb un recorregut remarcable, i que produeix algun relleu necessari.

Valentí Oviedo serà abans de final d’any el nou gerent de l’Auditori. El manresà, que ja havia sonat per a aquest càrrec en l’anterior nomenament, veu premiada al seva bona gestió al capdavant del Kursaal i posa en valor una generació de gestors culturals que ja fa uns quants anys que van sacsejant el panorama professional, combinant una sòlida formació acadèmica amb una praxi eficaç i discreta en el dia a dia.

valenti_twitternelidaalfred

Aquest mateix mes d’octubre, d’altra banda, una altra gestora de nova fornada, Nèlida Falcó, ha assumit la direcció de l’àrea d’Arts Escèniques de l’ICEC, substituint el veterà Antoni Bartomeus, jubilat aquest mateix any. Falcó ha deixat lliure la gerència de Associació de Professionals del Circ de Catalunya, però la seva bona gestió al capdavant de l’entitat ha trobat un magnífic relleu. La vacant ha quedat coberta amb solvència amb la contrastadíssima experiència d’Alfred Fort.  El tarragoní és un veterà del sector i el coneix des de gairebé tots els vessants possibles. En aquest cas, no és la joventut sinó la solvència fora de dubte el que resol de la millor manera possible aquest espai de responsabilitat.

I finalitza el recorregut de Norbert Tomàs a la direcció del CoNCA, per decisió pròpia. Diu el fotògraf que marxa perquè ja s’ha culminat el que ell anomena etapa de transició entre el CoNCA original, d’ambiciosa projecció, i l’actual organisme consultiu, de reduida i limitada capacitat decisòria. Tant de bo que el final de la seva etapa en la direcció del CoNCA sigui equivalent a l’inici d’un nou període de recuperació de pes específic i incidència en el món cultural d’aquest organisme de curta i polèmica trajectòria. Si la seva gestió ha estat un periode de transició, queda per explicar cap a quina nova realitat ha menat a l’organisme. Estarem atents a les explicacions, sigui qui sigui qui les ofereixi. Però per damunt de tot, desitjarem que sigui efectiva la independència de criteri que hauria de ser cosubstancial al director del CoNCA, i que Tomàs en cap cas no ha pogut demostrar. Molta sort i molt criteri, per tant, al seu relleu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: