Bones pràctiques en joventut

image001El Magatzem Escolà, al vell mig del barri de la Ribera, a tocar del Born, serà l’escenari per presentar, dijous vinent, el projecte Bones Pràctiques en l’àmbit de la joventut. He coordinat i he redactat els textos del llibre i del web que donen forma al projecte i que veuran la llum el dia 20 de juny, a partir de les 19,30 hores, en un acte organitzat per l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) i que comptarà amb la presència del Director General de Joventut de la Generalitat, Toni Reig.

La viabilitat econòmica del projecte l’ha garantida la Generalitat, però els seus continguts són només mèrit dels tècnics de joventut de dotzenes d’ajuntaments i entitats del país, que s’entesten a contradir els mals averanys i continuen mantenint en peu propostes professionals de servei, suport i promoció juvenil. Fa cosa de dos anys es va constituir el Consell Avaluador (entre nosaltres, i per fer conya, el consell de savis), per seleccionar i revisar dotzenes de projectes de polítiques de joventut. El vam constituir en Carles Viñas, l’Enric Miró, en Jordi Bertran, la Núria Galan, i jo mateix, com a coordinador, amb el suport tècnic, des de l’AcPpJ, del Pep Guasch. Mercès a una crida feta entre els socis de l’entitat, vam rebre més de seixanta projectes de joventut, i vam construir un sistema de valoració, basat en trenta criteris bàsics, per discernir d’entre tots ells els que podien ser tinguts en compte, observats, estudiats i, si cal, copiats, com a bones pràctiques.

De tots ells, en vam triar tretze. La descripcio i anàlisi dels seus continguts són el fonament tant del llibre com del web que entrarà en servei el mateix dijous i que aspirem a convertir en una plataforma de debat, anàlisi i difusió de la bona feina professional en aquest àmbit de la gestió pública. De fet, la idea central és justament que el dijous no es culmina cap projecte, sinó més aviat el contrari: s’inicia un procés de revisió constant i permanent dels projectes, per posar-los a discussió amb ulls crítics, i per ampliar-ne la nòmina sense altre límit que la pròpia qualitat de les propostes triades i la capacitat dels professionals de les polítiques de joventut per enriquir el debat. Les tretze bones pràctiques no són altra cosa que una primera invitació al debat. Si teniu ganes de sumar-vos-hi, passeu el dijous, 20, a partir de les 19,30, pel Magatzem Escolà (carrer Comercial, 13), i comencem a fer bullir l’olla, tot prenent una copa de vi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: