Us presento el senyor Vilalta

Ahir vaig concertar una cita per d’aquí a dotze anys. Vaig quedar amb Josep Maria Vilalta, que ara en té 91, que repetiríem la conversa que vam mantenir en el marc del cicle Ateneistes Singulars d’aquí a una dotzena d’anys, donant-li temps a fer coses suficients per poder-les explicar amb la seva habitual bonhomia. Aquí sota podeu veure el video de la conversa que vam mantenir (10/04/2013) a la Sala Oriol Bohigas, de l’Ateneu Barcelonès, plena a vessar, entre rialles i aplaudiments d’un public agraït i lliurat d’entrada a la murrieria d’un dels personatges que probablement millor expliquen l’esperit ateneista. Vilalta va captivar els assistents tant quan explicava les seves vivències durant la Guerra Civil, ara al costat els republicans, ara en mig dels feixistes, com quan narrava la primera trobada, al bell mig de la Rambla, amb Josep Maria de Sagarra. Ànima d’un munt de tertúlies, cap de les quals forma part de la llista oficial de l’Ateneu, Vilalta exemplifica com pocs altres la més sana versió de l’ateneista que tan aviat usa la docta casa per cultivar-se i gaudir de les arts, com la converteix en pretext per a fer vida social i eixamplar, en un continu sense final, la nòmina de les seves amistats i relacions. Lliure de compromisos, franc i directe, jovial com pocs, murri i entremeliat als 91 anys, es fa difícil imaginar la docta casa sense les rotllanes de socis (i sobretot de sòcies!) que es fan al seu voltant. Si voleu conèixer l’Ateneu, xerreu una estona amb el senyor Vilalta. En aquest video us podeu començar a entrenar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: