La naturalesa de les Humanitats

llovetLes Humanitats són un enorme pòsit de saviesa acumulada i fites successives que s’han produït al llarg dels segles segons una llei de causalitat perfectament analitzable. Negligir, o oblidar, o menystenir aquesta llei de causes i efectes només porta a desfigurar la naturalesa mateix del gruix consolidat en la història de l’esperit, de les creences, de les arts i de les lletres, de la societat i la política. Una consideració “puntual” de qualsevol fenomen que hagi implicat les enrevessades virtualitats de l’esperit humà, en qualsevol vessant, porta a desvirtuar la seva naturalesa i, per escreix, la naturalesa espiritual -especialment verbal i amb capacitat de simbolisme- de l’espècie humana.

Llovet, Jordi. Adéu a la Universitat. L’eclipsi de les humanitats. Galàxia Gutenberg, 2011 (pàg. 91).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: