Arnau Puig: tot lliga i tot m’interessa

El 13 febrer va tenir lloc una nova edició del cicle Ateneistes Singulars, que tinc el gust de conduir des de finals de 2011 a l’Ateneu Barcelonès, aquesta vegada amb el filòsof, sociòleg, crític d’art i, en general, home dedicat al pensament des de totes les perspectives possibles, Arnau Puig. Normalment puc explicar l’acte tot dient que es tracta d’una conversa en la qual vaig suggerint al convidat temes per al diàleg a partir de fets i moments de les seves respectives trajectòries. Però en aquest cas no m’atreveixo a dir que fou una conversa. Seria pretensiós per la meva part. Després de la meva presentació, de l’acte i del personatge, i de llançar una primera proposta per iniciar el diàleg… jo podria haver estat obviat tranquilament. Arnau Puig vol conèixer i pensar el món en tota la seva amplitud, i té la passió de parlar-ne continuament i sense desmai. Li vaig fer alguna pregunta, sí, però la feina del conductor, que consisteix en bona part en encadenar temes de conversa, ampliar continguts amb insinuacions pertinents i obrir noves portes al debat per no oblidar cap idea rellevant, la va assumir Puig de forma natural. Jo estava dalt de l’escenari, sí, però hi havia poca diferència entre el meu paper i el dels espectadors que seien a la platea de la sala d’actes de l’Ateneu. I us asseguro que després dels cinc primers minuts ja em vaig relaxar i em vaig dedicar a gaudir del devessall d’informació i coneixement que va abocar Arnau Puig. I poques vegades he estat més content i satisfet de renunciar a tota pretensió de protagonisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: