Moreno, singular i independent

Aquí teniu el tube de la conversa que vaig mantenir l’11 d’octubre amb Eduard Moreno, en el marc del cicle Ateneistes Singulars, a l’Ateneu Barcelonès. Moreno ha estat durant molts anys un autèntic maldecap per als planificadors urbanístics de l’administració que treballen amb escassos escrúpols i amb tècniques molts properes a l’especulació pura i dura. Advocat especialitzat en urbanisme, instrument de lluita dels moviments veïnals que durant els darrers anys del franquisme combatien la Barcelona que Porcioles ens va deixar com a herència, i litigador incansable per denunciar les maniobres legals de tants gestors públics que durant les dues primeres dècades democràtiques miraven d’esquivar la norma i l’interès ciutadà. Fou activista destacat en els moviments fundacionals de l’actual PSC i crític impenitent del que ell anomena oligarquies autoritàries. Va compartir textos amb Martí Jusmet i amb Manuel Vázquez Montalbán, es va passejar per tota mena de tertulies de denuncia dels mitjans de comunicació i va voler fer pedagogia sobre la personalitat catalana amb la mirada d’un fill de Granada. És, d’altra banda, expressió viva d’un determinat model d’ateneista, apassionat de la conversa i la discussió, ànima actual d’una de les tertúlies més cèlebres i concorregudes de l’Ateneu Barcelonès, i membre de la seva junta directiva durant catorze anys, sota la presidència primer d’Heribert Barrera i després de Jordi Sarsanedas.  Aquí teniu gairebé dues hores de conversa, mirant de recòrrer de forma entretinguda (això espero) els seus vuitanta anys de vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: