Tardor

Primavera i tardor, quan ha plogut prou i el sol ha escalfat, neixen a corrua, als prats, dues classes de bolets bons per menjar. Els uns són de color terra, d’aparença fràgil, amb la tija llarga i dreta i un barretet de paraigua que té per sota un llibre espès de fulls. Els altres són blancs i molt aclofats a primer cop d’ull; tenen la tija curta i gruixuda i el llibre és de color torrat. Carreretes i moixarnons són molt valorats per menjar-los tendres i, també, tots dos es deixen assecar en porgadors i són una preciosa reserva per a l’hivern quan no n’hi ha. Secs, perden en gran part l’olor  i el pes. Un sol grapadet dóna un gust excel·lent a l’arròs o a qualsevol guisat de conill, de pollastre o de carn.

Barbal, Maria. Pedra de tartera. Columna, 2012 (pàg. 58).

One Comment

Add yours →

  1. Un consell: si teniu carreretes i/o moixernons secs, alhora d’hidratar-los per a un estofat, no ho feu amb aigua. Feu-ho amb conyac (o brandy) -amb 3-4 hores en tindreu prou- i veureu que dóna un resultat excels.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: