Pujol singular

El dimecres, 20 de juny, vaig tenir una conversa pública amb el President Jordi Pujol, en el marc del cicle Ateneistes Singulars, a l’Ateneu Barcelonès. Durant gairebé dues hores va atendre amb amabilitat les meves preguntes i va aprofitar els temes que jo li vaig suggerir per enfilar els arguments que més li van plaure. No en sabria fer un resum (de fet, tampoc no vull fer-lo) perquè disseccionar les giragonses del seu discurs i destriar-ne els elements que podrien semblar més rellevants és una feina d’equilibrista que no paga la pena si aquí en teniu el video complet.

Però per als impacients, apuntaré només que el President Pujol em va reconèixer que moltes vegades ha estat ambigu des de les seves responsabilitats al Govern pel que fa a la qüestió nacional, que els que reclamen al President Mas que sigui agosarat en l’enfrontament amb l’Estat han d’estar disponibles per sortir al carrer quan toqui, que el seu empresonament l’any 60 i les tortures prèvies que va patir van tenir un efecte simbòlic important perquè ell representava un sector social i econòmic que la dictadura es volia guanyar per a la seva causa, que Emili Teixidor va fer una magnífica tasca pedagògica i que la seva mort és una gran pèrdua, que no li agrada gens el model educatiu que s’ha impulsat els darrers anys però que mentre va governar tampoc no se’n va sortir, que els que propugnen ara l’aragonès oriental per referir-se al català de la Franja no ens poden veure (als catalans) ni en pintura, que CDC ha tingut èxit entre d’altres coses perquè ha defugit les ideologies i ha buscat la transversalitat, que el pacte del Majestic era necessari perquè és indefugible buscar la negociació i el pacte amb el qui mana a Madrid, sigui qui sigui, que els polítics a plena i exclusiva dedicació són necessaris malgrat els aparells dels partits polítics acabin ocupant la gran majoria de responsabilitats públiques, que …… en fi…. aquí dalt ho teniu tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: