Entre vi i gols… no hi ha color

Mentre els fidels insubornables es planyien de la derrota del Barça, una colla d’amics vam tenir la impagable pensada de dedicar la nit de dissabte al vi. Ens vam estalviar patiments i deliris televisius i ens vam organitzar per rebre Nani Ramon, un viticultor d’Arenys de Mar que ofereix un servei genial que consisteix fer tasts de vins a domicili. Durant pràcticament dues hores, exactament les mateixes en les que el Barça va veure naufragar les seves esperances per a la Lliga, vam assaborir vuit vins d’arreu del país mentre descobríem, gràcies a les explicacions del Nani, la història, anècdotes i detalls tècnics de cadascun d’ells. Ens vam reunir a casa d’uns amics a Pineda de Mar i vam veure desfilar amb uns ulls progressivament brillants, ampolles i copes.

Quan esgotàvem la darrera copa ens vam assabentar via twitter de la derrota del Barça, però en aquell moment l’ànim ja estava prou caldejat com per plànyer els blaugrana, de manera que la nostra reacció va ser un cor de rialles desbocades. Ja ens perdonaran els futbolers, però no estan els temps per a tristors, i el dia que el Barça es va acomiadar de la Lliga per nosaltres va ser memorable per raons etíliques…. perdó, volia dir, per raons culturals. Per molt que intel·lectualitzem això del futbol, el joc de la pilota no pot ni de lluny fer ombra al vi, una manera genuïna, autèntica i enriquidora de conèixer el país, la seva gent i la seva manera d’enfrontar-se a la vida: amb una copa de cultura a la mà. I si per la banda de la cultura el futbol no pot fer ombra al vi, jo us asseguro que tampoc no pot competir en diversió, per raons òbvies. Que la nit de dissabte fou divertida per a nosaltres, us en dono fe. Més o menys quan sonava el xiulet final del partit al Camp Nou finalitzava el tast a Pineda i, és clar, començava la nostra festa, amb els dipòsits ja ben carregats de vi, cultura i optimisme. No us parlaré de nivells etílics ni entraré en detalls per descriure la vetllada, que deixaré a la mans de la vostra imaginació. Secret de sumari.

Després d’escriure tot el que he escrit no puc pas deixar de recomanar el servei Tast&Casa, de Nani Ramon, i el seu bloc Viníssim. No podem pas dir que dissabte vam ofegar les penes en vi, perquè de pena no en vam arribar a passar cap. El vi va arribar abans que els gols.

One Comment

Add yours →

  1. Puc afirmar que dius gran veritat!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: