La veu de la cultura

Dimecres passat va tenir lloc la segona tertulia sobre gestió cultural, feta entre copes, a la terrassa de l’Antic Teatre. I ahir mateix, divendres, es va celebrar una trobada per presentar la guia de bones pràctiques de la gestió cultural i el codi de bones pràctiques professionals a les arts escèniques i musicals per a infants i joves, al Teatre Municipal l’Escorxador, de Lleida. La setmana anterior, a més, es va celebrar un nou dinar-tertulia, amb la particiació de Marco Chavez, el primer doctor en gestió cultural format al país. I només un dia abans, el conseller Mascarell intentava explicar davant de la gent del sector les linies mestres de la seva política cultural. Les quatre iniciatives les ha impulsat l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), i la bona resposta d’assistents confirma que hi ha ganes de parlar i de fer bullir l’olla dels professionals de la cultura.

Ara que el pessimisme i les males noticíes (de tota mena, però sobretot pressupostàries) sembla que bloquegen els ànims del món de la cultura ens fa més falta que mai generar espais de trobada i discussió per impulsar noves idees i per mirar de posar en peu projectes que ens permetin continuar creient en la possibilitat de fer d’aquest sector una peça insubstituible de la nostra economia i dinàmica social. Aquest  ha de ser el paper de l’APGCC, que mira de multiplicar iniciatives que ajudin a articular el nostre sector professional i que intenta aixecar permanentment la veu, per evitar que ens excloguin del futur del país, sigui quin sigui.

Ben aviat arribaran propostes de formació per donar noves eines als qui ara mateix lluiten per tenir la primera feina o per recuperar la que van perdre, per impulsar els emprenedors de la cultura i per millorar els plantejaments econòmics i comunicatius de qualsevol nou projecte en el nostre sector. Seguirem demanant als dirigents dels grans projectes culturals del país que vinguin a explicar-nos quins són els seus objectius de treball, i els interrogarem sobre les seves expectatives i la coherència de les seves propostes. Mentre, insistirem a generar espais de trobada professionals per tal que, entre tots, puguem idear aquells projectes i propostes que ens hagin de fer visibles, que ens permetin surar en mig d’aquesta crisi, i que ens ajudin a navegar entre tanta dificultat. Cap veu no hi sobra. Afegiu-hi la vostra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: