Fa sol

Em costa recordar una dia de Nadal sense sol. Un matí fred, un cel clar, un dia lluminós, com si fos l’escenografia necessària i invariable per a aquesta diada. Els petits actes rituals que repetim cada any, fonamentats en una tradició en la que la cosa religiosa ja no té gaire, per no dir cap, pes, aporten una comfortable seguretat. Subsisteix la idea que, vagin com vagins les coses, en resten algunes d’immutables. Aquest agnosticisme meu, que a voltes s’acosta a l’ateisme a cop d’estirabots, i a voltes romanceja amb espiritualitats d’imprecís origen gràcies o per culpa de profundes amistats, és un més dels dubtes que es fan sòlids i em construeixen, orgullós d’exhibir les contradiccions.

En tot cas, en temps d’incerteses, em sembla bé, molt bé, que cada dia de Nadal faci sol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: