No seria més adient que, en comptes de preocupar-nos tant pel futur, ens ocupéssim una mica més de gestionar adequadament el present i, així, preparar un esdevenidor millor per a la Terra i per a totes les persones que hi habiten?
Virgili, Carmina. Una gran crisi climàtica i biològica: anàlisi i reflexions. Memòries de la Reial Acadèmia de les Cìències i les Arts de Barcelona, 2006
El dimecres, 14 de desembre, segona sessió del cicle Ateneistes Singulars, en la qual conversaré amb Carmina Virgili, geòloga amb una intensíssima carrera acadèmica i de recerca científica, Secretària d’Estat de Recerca i Universitats en el primer govern de Felipe González, Directora del Col·legi Espanyol de la Ciutat Universitària Internacional de Paris i senadora entre 1996 i 2000. Certament, una ateneista singular i, per damunt de tot, una dona excepcional. A les 19,30 hores, a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.
La història de la Terra i de la humanitat van íntimament lligades, estan en un diàleg constant, però massa sovint és un diàleg de sords! Si la tasca dels geòlegs és interpretar el llenguatge de la Terra a partir dels materials i de les estructures de la seva escorça, així com dels fòssils i minerals que contenen, penso que la nostra principal responsabilitat és aconseguir que s’estableixi un diàleg entenedor entre la Terra i la Societat, com, per exemple, que la utilització del sòl i del subsòl es faci amb coneixement i respecte de les seves característiques. En cas d’un conflicte amb la Terra sempre hi sortirà perdent la Humanitat!
Carmina Virgili
Deixa un comentari