Una geòloga singular a l’Ateneu

 

No seria més adient que, en comptes de preocupar-nos tant pel futur, ens ocupéssim una mica més de gestionar adequadament el present i, així, preparar un esdevenidor millor per a la Terra i per a totes les persones que hi habiten?

Virgili, Carmina. Una gran crisi climàtica i biològica: anàlisi i reflexions. Memòries de la Reial Acadèmia de les Cìències i les Arts de Barcelona, 2006

 

El dimecres, 14 de desembre, segona sessió del cicle Ateneistes Singulars, en la qual conversaré amb Carmina Virgili, geòloga amb una intensíssima carrera acadèmica i de recerca científica, Secretària d’Estat de Recerca i Universitats en el primer govern de Felipe  González, Directora del Col·legi Espanyol de la Ciutat Universitària Internacional de Paris i senadora entre 1996 i 2000. Certament, una ateneista singular i, per damunt de tot, una dona excepcional. A les 19,30 hores, a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

La història de la Terra i de la humanitat van íntimament lligades, estan en un diàleg constant, però massa sovint és un diàleg de sords! Si la tasca dels geòlegs és interpretar el llenguatge de la Terra a partir dels materials i de les estructures de la seva escorça, així com dels fòssils i minerals que contenen, penso que la nostra principal responsabilitat és aconseguir que s’estableixi un diàleg entenedor entre la Terra i la Societat, com, per exemple, que la utilització del sòl i del subsòl es faci amb coneixement i respecte de les seves característiques. En cas d’un conflicte amb la Terra sempre hi sortirà perdent la Humanitat!

Carmina Virgili

  

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: