Per amor a l’art… i a la professió

S’ha d’assumir que, si xerres gaire, t’agafin la paraula. Quan et pregunten com et van les coses i contestes invariablement que “bé, molt bé”, i ets tan agosarat que fins i tot t’atreveixes a dir que els darrers canvis professionals t’han permès millorar la qualitat de vida i han ampliat una mica (una mica, que tampoc s’ha d’exagerar) els espais de llibertat personal, és només qüestió de temps que et proposin coses d’aquelles que, eufemísticament, diem que les fas per “amor a l’art”. I com que ets un bocamoll i has dit a tothom que t’hagi volgut escoltar que estàs “encantat de la vida”, quan et proposen un esforç suplementari i et demanen que sacrifiquis una petita part d’aquesta vida encantada, no tens altre remei que contestar afirmativament. A més, al final, burro com ets, acabes dient que, de fet, et ve molt de gust. I, és clar, un cop has comès aquesta successió d’errors imperdonables, ja no hi ha marxa enrera. I així és com, vet aquí, formo part de la única candidatura que s’ha presentat-ofert per ser escollida com a Junta Directiva de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (apgcc).

Bromes a part (sí, sí, bromes…), val a dir que estic content i il·lusionat (perdó, canvieu el verb: no estic il·lusionat… posem-hi…. animat!) de poder afegir alguna coseta a aquest projecte professional del qual fa ja una pila d’anys que formo part i al qual sempre he pensat que podia dedicar un pèl més d’esforç. Si l’assemblea de socis del proper 30 d’octubre ho troba raonable, engegarem un nova etapa de l’associació, amb una junta encapçalada per Carme Sais. Recollim l’experiència d’una part de repetidors de la junta anterior (la pròpia Carme, la Gemma Canadell, el Valentí Oviedo i el Joan Oller) i hi afegim la renovació i idees (no sé si noves) dels que ens hi incorporem ara: el Víctor Lobo, la Gemma Massagué, la Cristina Riera, la Margarida Troguet i jo mateix.

Dimarts passat, un cop rematat el Simposi que l’associació organitza cada dos anys i que, per cert, vaig trobar especialment encertat, vam fer una petita presentació als socis que van tenir les ganes i paciència de quedar-se una estona més al bar del Pati Manning. Cadascú de nosaltres es va presentar breuement i va explicar què el duia a formar part del projecte. En el meu cas, les raons es resumeixen en dues paraules: comunicació i influència. La comunicació, per afavorir i, en la mesura del possible, garantir un bon nivell de relació i interacció del sector professional. Estar més en contacte, compartir més, contrastar amb freqüència, regalar-nos idees els uns als altres, discutir tant com puguem, xerrar pels colzes, conèixer-nos a nosaltres i als nostres projectes, parir i ser creatius, projectar el futur, ser optimistes i criticar tot allò criticable per passar acte seguit a fer propostes constructives. Comunicació, per a tot això.

I influència per als professionals. Garantir que les polítiques culturals del país, però també de les ciutats, dels pobles, dels barris, de les institucions de tot pelatge, de les empreses i de les organitzacions d’arreu tindran en compte el criteri tècnic i professional com un element determinant. Pe dir-ho fàcil i sense tanta floritura, que tindrem l’oportunitat de desenvolupar la nostra feina en els àmbits en què ens correspon sense limitacions indesitjades. Influència, per a tot això.

No sé si proposo poc o molt. A mi em sembla prou. I espero que ho sembli també a la resta de consocis. En qualsevol cas, tot el que jo no plantejo i tot allò que em deixo, no tinc ni el menor dubte que ho aportaran la resta de col·legues amb els quals m’he embarcat. Com que és evident que amb aquestes quatre ratlles no n’hi ha prou per convèncer ningú, els que en tingueu ganes podeu consultar les idees i propòsits de la candidatura, així com les informacions bàsiques sobre cadascun dels membres de la candidatura, en aquest enllaç.

En tot cas, seria guapo que el proper dia 30, a les 18,30, al Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) hi hagués molts professionals de la cultura per assistir a l’Assemblea de l’associació i que diguessin i votessin què els sembla la candidatura. Només això, per començar, ja estaria prou bé.

One Comment

Add yours →

  1. Ànims i endavant de nou amb la junta!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: