Entre la Cultura i la Instrucció

Em sembla bastant inútil subvencionar i construir auditoris, si abans hom no ha institucionalitzat una bona escola de música i no ha establert classes musicals serioses i responsables a l’ensenyament primari i secundari. No omplirem mai els teatres si no tenim autors, actors i públic ben formats i ben instruïts. La nostra literatura tindrà sempre un públic esquifit si no hi ha biblioteques denses i extenses que l’aproximin a la lectura. No hi haurà investigació científica, per molts premis que es reparteixin, si no tenim laboratoris moderns i ben condicionats. Els museus que construïm, seran sempre uns deserts només a l’abast dels turistes si no generalitzem el coneixement i la comprensió de l’art. Ja sé que no podem fer una dicotomia tan radical entre instruments formatius i exhibició cultural (…). Em queixo només de la immensa desproporció (…). Simplement, vull dir que ens gastem molts diners i molts esforços en els aparadors d’una cultura que resulta només escenogràfica i que ens en gastem molt pocs en allò que abans -amb una precisió admirable- es deia la Instrucció Pública. Menys Cultura, si us plau, i més Instrucció.

Bohigas, Oriol. Combat d’incerteses. Dietari de records. Edicions 62, 1989 (pàgs. 367 i 368).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: