Plaer en el record

Probablement aquest post és una mica extemporani, però no puc deixar de fer-lo. Aquest vespre  m’he dedicat a endreçar els enllaços del meu bloc, redireccionant els que havien canviat, afegint-ne de nous i eliminant els que han deixat de ser vigents o que ja no s’actualitzen… i m’he trobat amb l’enllaç al bloc de Martí Rosselló. Martí va morir el darrer dia de gener de 2010 de forma sobtada, causant un fort trasbals a Premià de Mar, el seu poble i centre del seu activisme cultural. Des de l’endemà mateix els seus amics van començar a penjar comentaris al seu darrer post, en el qual mostrava l’últim article que havia publica a El Punt. I avui, sense pensar-hi poc ni molt, m’he trobat davant de tots aquests comentaris.

N’hi ha 102, i s’allarguen durant tres mesos despres de la seva mort. Llegir-los dona mostra de la immensa estima que va despertar Martí entre els seus amics, però també la petja de la seva feina discreta però constant en el món cultural i literari. M’he retrobat avui, per tant, amb Martí Rosselló, i he recordat de manera inesperada la seva trista desaparició; però el retrobament no ha estat trist perquè la lectura dels missatges, alguns intensos i de gran qualitat, em fa ser optimista. Res del que fem amb passió i dedicació no és estèril; tot deixa petja, i tota petja és una promesa de futur.

Gairebé dos anys després, per la pura lògica de l’actualització en aquest món cibernètic, tocaria eliminar l’enllaç amb el bloc de Martí. Però no ho faré. Avui he sentit plaer en el record i m’he sentit optimista. I vull, de tant en tant, tornar-m’hi a sentir. Així que l’enllaç es queda allí on era. Aquí el teniu, per si voleu revisitar la petja de Martí Rosselló.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: