El que no saben els estudiants

L’esperit humanístic que encara posseïa la meva facultat mentre vaig cursar la carrera va quedar desintegrat i urbanísticament disgregat a la ciutat, de manera que, des de llavors fins al dia d’avui, hem hagut de veure, cada cop més, com un estudiant de Dante no sap gaire res de Virgili, un estudiant de la filosofia aristotèlica no sap llengua grega, un estudiant d’Història d’Amèrica  no sap res de Melville, un estudiant de Shakespeare no coneix el regnat de la reina Elisabet, un estudiant de filologia catalana no ha llegit res de Machado, un estudiant de filologia espanyola no ha llegit Carles Riba i els estudiants de pedagogia o de psicologia no saben -i ho he escrit a posta amb lletra cursiva, perquè una cosa és dominar estratègies i una altra cosa és saber– res de res.

Llovet, Jordi. Adéu a la Universitat. L’eclipsi de les humanitats. Galaxia Gutenberg, 2011 (pàg. 26).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: