Repòrter, 10 anys d’Alt Maresme

La Fundació Pere Coromines acaba de penjar al seu web la versió digital de tots els números de la revista Repòrter, que es va publicar a l’Alt Maresme entre 1992 i 2001. Una colla de joves periodistes i d’activistes culturals de la comarca vam assumir aquesta empresa amb la doble voluntat de visualitzar la realitat diferenciada i específica del nord del Maresme i d’estimular la vertebració comunicativa d’un territori que no disposava de cap mitjà d’informació amb plantejaments professionals i abast  supramunicipal. La qualitat i la intensitat de la informació i l’opinió que va generar i irradiar Repòrter es va guanyat un espai de mèrit en la petita història de la comarca, i és una bona notícia que el seu  llegat comunicatiu, de referència insubstituible mentre va existir, es deslligui del paper i ingressi a la xarxa per a qui en tinguin necessitat o interès.

L’aventura va durar gairebé deu anys, i va finalitzar no pas perquè s’esgotés el seu sentit fundacional, sinó perquè la majoria dels integrants de l’equip que la vam impulsar vam anar dirigint la nostra trajectòria cap a ocupacions, totes prou rellevants, que ens restaren temps i capacitat per mantenir el projecte. El cas és que la revista és avui una font d’informació ineludible per a qui vulgui conèixer les poblacions d’això que coneixem (o hem de dir ja, que coneixíem?) com a Alt Maresme durant una dècada de gran creixement i desenvolupament i que li va donar la fesomia que avui li reconeixem com a característica. Llevat d’esmenes i discussions no resoltes (que ja teníem en aquell moment), el territori que abastava l’àmbit comunicatiu de la població era el que va des d’Arenys de Mar i de Munt pel sud, fins a Tordera pel nord.

Una dels factòtums i principals valedors del projecte, Saül Gordillo, en dona bona informació al seu bloc. Cal agrair fortament la iniciativa de la digitalització a la Fundació Pere Coromines i a la Impremta Rodríguez, que n’ha assumit els costos i que ja fou l’encarregada de posar negre sobre blanc el Repòrter d’aquells 10 anys.

A la fotografia del capdamunt s’hi veu una bona part dels que vam gastar hores i esforços en el projecte. És de l’any 2001 i l’autor n’és Quim Botey. D’esquerra a dreta, i de dalt a baix, hi veiem Joan Ferrer i Costa, Joaquim Costa, Joan Pujadas, Carlus Rodríguez, Pau Pujadas, Pep Montes, Francesc Arcas, Saül Gordillo, Àlvar Maduell, Josep Ferrer i Costa, Ana Villaverde, Neus Lloveras, Montse Martínez, Carme Guri, Francesc Santiago, Xavier Aragonés i Antoni Fuentes. A tots ells i a la llarga llista de companys que encara hi hauríem d’afegir, una abraçada oceànica.

One Comment

Add yours →

  1. Que joves! Es pot dir que d’aquest grup,fins i tot el fotògraf ha fet carrera.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: