Lluís Bonet posa el dit a la nafra

Excel·lent article de Lluís Bonet al diari ara de diumenge. Poques vegades s’enceten tants temes encertats en tan poc espai. Certament, la limitació de l’espai periodístic no permet aprofundir ni oferir els matisos que serien del cas, però el seu text podria ser la introducció a una amplíssima discussió sobre la governança de les institucions culturals, tant de l’àmbit públic com privat. Dèficit de governança en la cultura, es titula.

Recomano la seva lectura i us hi remeto entusiàsticament, però no només per a quedar-vos en la reproducció de les idees expressades, sinó per aprofundir i estendre el debat cap als múltiples camps possibles. Bonet posa en qüestió els nostres sistemes de gestió de la cultura i diu que no s’adapten a les necessitats contemporànies. Explica que els marcs institucionals i administratius amb què comptem no són adequats per al tipus de gestió que necessitem. Diu que es barregen funcions entre els diferents agents que participen en la gestió: decisió política, capacitat i independència tècnica, poca consciència de la responsabilitat dels patrons, confusió entre perfils assessors i executius, entre criteris artístics i gerencials. En fi, tot un catàleg de coses a millorar.

Altra cosa són les receptes que cal aplicar. No ens posarem pas d’acord en un únic article de dimensió pròpia d’un mitjà escrit. Però les claus apunten en la bona direcció. Seria bo recollir el guant que llença i desplegar el munt de discussions paral·leles que ens proposa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: