Primavera

“Al març va arribar la primavera, que va amarar de flors i de perfums, i no paraven de bellugar-s’hi fulles noves. Els xiprers, que els vents hivernals feien balancejar i xiuxiuejar, ara apuntaven ben drets cap al cel coberts d’un gec vaporós de puntes de color verd blanquinós. Van aparèixer moltíssims safrans d’un color groc de cera que es multiplicaven entre les arrels dels arbres i vinclats als marges. Sota les murtres, el mesc treia brotons de color magenta que semblaven confits, i a la foscúria de les petites rouredes hi havia milers d’iris intensament blaus que formaven una mena de boirina arran de terra. Les anemones, delicades, fàcilment masegades del vent, feien flors de vori, pètals que semblaven sucats en vi. Veces, calèndules, asfòdels i centenars d’altres plantes inundaven camps i boscos. Fins les oliveres, tortes i foradades d’un miler de primaveres, es guarnien de ramells de boniques i humils floretes de nata, ni que fossin en plena senectut. No era una primavera gens desesmada: tota vibrava melodiosa com si fos la corda enorme i sonora d’un magnífic instrument musical. Tothom i totes les coses participaven en l’esclat de tothom i totes les coses hi eren sensibles. Era evident a la lluïssor dels pètals de les flors, al llambreig de les ales dels ocells i a la vivor dels ulls foscos i purs de les noies camperoles. Als recs plens d’aigua, les granotes, que semblaven acabades d’esmaltar, raucaven en cors entusiàstics entre algues exuberants. Als cafès de la ciutat el vi semblava més roig, i també més fort. Dits esmussats i callosos de tant treballar puntejaven les cordes de les guitarres amb una dolcesa estranya i veus sonores cantaven decidides tonades melodiosament encisadores.”

Durrell, Gerald. La meva família i altres animals. Empúries, 2008. Traducció de Pep Julià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: