Blancs de merda

“Estem en contra de tot allò que és bo i honrat per als blancs de merda dels Estats Units. Pensem saquejar, incendiar i matar. Som l’íncube dels malsons de la vostra mare.” Amb grans lletres de motllo, la signatura: “LEMA DELS WEATHERMEN”. I com que el Suec era tolerant, també havia tolerat allò. “Blancs de merda” escrit per la mà de la seva filla. I s’havia estat un any penjat a casa seva, amb cada lletra vermella ombrejada amb un gruix de negre.

(…) Va sentir-los riure: els Weathermen, els Panteres Negres, l’irat exèrcit d’arreplegats violents i incorruptibles que el titllaven de delinqüent i no el podien veure perquè era amo i propietari. El Suec per fi ho descobria! Exultaven d’alegria, no cabien a la pell d’haver portat a la perdició la filla que havia malcriat i d’haver-li ensorrat la seva vida de privilegis, i d’haver-li fet veure d’una vegada la seva veritat, la veritat tal com sabien que era per a cada home, cada dona i cada nen del Vietnam, per a cada negre esclavitzat dels Estats Units, per a qualevol persona d’arreu del món putejada pels capitalistes i per la seva cobejança insaciable. Allò que és malsà, blanc de merda, és la historia dels Estats Units! És l’imperi nord-americà! És el Chase Manhattan i la General Motors i l’Standard Oil i la fàbrica d’articles de pell de Newark Maid! Benvingut a bord, capitalista fastigós! Benvigunt a la humanitat putejada pels Estats Units!

Roth, Philip. Pastoral americana. La Magrana, 2010. Traducció de Xavier Pàmies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: