Maresme amunt

De tant en tant val la pena dedicar un instant per explicar que hi ha llocs i moments en els que voldries que el món s’aturés i mai més no passés altra cosa que la que corre davant dels teus ulls. I això em va passar ahir, estrany festiu per als barcelonins, i en estranya posició, clavat el cul al seient del meu cotxe. D’hora al matí, amb un sol radiant i pujant per l’autopista del Maresme (C-32, en diuen?), sense trànsit, sense còrrer (i no pas per la limitació dels 110), escoltant un blues mandrós.

Els turons arrodonits i amables entre Alella i Teià amb vinyes que despunten són ja una invitació a mirar més l’entorn que la carretera. Quan superes Premià i Vilassar (els de Dalt a una banda, a l’altre els de Mar) amb la llum del sol reflectida als hivernacles de flors i la quadrícula irregular dels camps que planen cap a la costa, Barcelona ja només és un record llunyà. Però si després de superar Mataró no se’t clava la vista en les veles blanques que ressegueixen la costa de Sant Andreu de Llavaneres i, una mica més avall, de Caldetes, és que no et queda ni un bri de gust pel paisatge. El cel net i clar, el mar pla i brillant, el fred que intueixes a fora però l’escalfor del sol que se’t clava a la pell a través del parabrises. El bosc es fa intens i el Montnegre cau sobre el mar quan superes Canet i des de Sant Pol avances cap a Calella i Pineda. Les alçades són més sobtades i les feixes s’alternen amb les pocs hivernacles que encara acullen maduixes i maduixots, i els corriols serpentegen entre barraques de pagès, pins, sureres i arboç.

Però vaig massa ràpid. I arribo a terme quan encara voldria ser a mig camí. Plaer volàtil el del conductor desvagat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: