A ells també els fa vergonya

En la roda de premsa prèvia al partit entre el Barça i l’Athletic de Bilbao, un periodista de COPE Catalunya es va adreçar a Guardiola per dir-li que li havia de fer una pregunta per encàrrec. Sense perdre l’elegància però sense ocultar un gest de sorpresa, l’entrenador del Barça li va demanar de part de qui era la pregunta. De COPE Madrid, va respondre l’informador. “Ah, vale”, va dir Guardiola ara ja rient sense dissimul. Sembla ser que el periodista va complir amb allò que li havien encomanat amb una certa vergonya. En relació a les recents declaracions de Mourinho en les quals afirmava que Déu creu que l’entrenador del Madrid és collonut, l’home de la COPE a  Catalunya va preguntar a Guardiola si creu que Déu té una opinió similar d’ell. El de Santpedor, jo diria que cofoi de posar en evidència l’escàs nivell de la intervenció periodística, va demanar a l’informador si ell sentia (com a pròpia) aquella pregunta. No, és clar que no, va dir el de la COPE, fent evident la incomoditat que li produia haver de fer una intervenció intel·lectualment tan destacable. Sense fer-ne sang, Guardiola va matar el tema dient que no era prou creient com per pronunciar-se sobre un tema com aquell. Rialleta, i punt final. Fins aquí la memorable aportació de la Cadena COPE a la roda de premsa de l’entrenador blaugrana.

No és que la premsa esportiva destaqui habitualment pel seu enginy, i és certament coneguda la permanent repetició de missatges i idees planes sota disfresses distintes, però també és cert que hi ha encara una certa distància entre les maneres habituals a Catalunya i les que causen sensació a Madrid. I segurament alguna cosa es deu encomanar mercès a l’ambient, perquè l’home de la COPE a Barcelona va fer evident, de forma pública i sense amagar-se’n, la seva incomoditat per haver de complir l’encàrrec (ordre?) que li arribava de Madrid. Sembla ser, per tant, que fins i tot a ells mateixos els comença a cansar tanta mediocritat. L’estil madrileny té èxit a Madrid… i enlloc més. Ves per on, potser encara podem confiar en un futur millor: els tenim envoltats i ben aviat ja ni tan sols podran sortir del  seu barri sense despertar hilaritat i compassió intel·lectual.

2 Comments

Add yours →

  1. Una resposta l’altura!

    M'agrada

  2. Perdó!
    Una resposta a l’altura!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: