Nit de revistes

Aquesta nit se celebra La Nit de les Revistes, un esdeveniment ja clàssic en l’agenda cultural i comunicativa del país. L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha consolidat aquesta cita, aparador i signe de vitalitat d’un sector que massa sovint és menystingut o oblidat quan es tracta de parlar de la solidesa i la projecció de futur de la industria cultural. Al capdavant de l’associació hi ha ara Lluís Gendrau, editor del Grup Enderrock, i no deixa de ser simpàtic que l’acte d’aquest vespre, que tindrà lloc al CCCB, el copresideixi amb ell el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va ser un dels impulsors originaris de l’organització i el seu primer president. Roda el món i torna al born.

Diu l’APPEC en el seu web que l’associació recull 142 revistes agrupades en 30 temàtiques o continguts diferents. Cinquanta d’elles, a més, es difonen també en versió digital. Aquestes xifres, que es llegeixen en un no res, suposen no res menys que triplicar les del nucli originari de l’organització. Després de 27 anys de vida, no sembla que la cosa estigui malament. Ara que tot el que surt en paper té penjada per defecte l’etiqueta de la crisi i del canvi de model econòmic, no sobra recordar que el sector es renova de forma permanent i amb una bona càrrega de vitalitat. De vegades, no cal fer valoracions; n’hi ha prou amb una simple ullada a les dades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: