L’autoritat de la paraula

“Perquè, vet aquí què diferenciava, per a bé, la Primera Guerra Mundial de la Segona: la paraula encara tenia autoritat aleshores. Encara no l’havia malmès la mentida organitzada, la “propaganda”, els homes encara feien cabal de la paraula escrita, l’esperaven (…). Per al poeta, per a l’escriptor francès, no era en absolut inútil parlar en aquells temps, quan l’oïda i l’ànima encara no eren inundades per les ones de xerrameca incessant de la ràdio; al contrari: la manifestació espontània d’un gran escriptor produïa mil vegades més efecte que tots els discursos oficials dels governants, dels quals se sabia que s’adaptaven tàticament i políticament al moment i que, en el millor dels casos, només deien mitges veritats.”

Zweig, Stefan. El món d’ahir. Memòries d’un europeu. Quaderns Crema, 2006. Traducció de Joan Fontcuberta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: