El dit gros

“Els micos, com ara els goril·les, tenen cervell com nosaltres, però no tenen aquest dit, el dit gros. Ells no poden moure’l de forma oposada als altres dits tal com ho fem nosaltres. És el dit que caracteritza la mà de l’home, el tret distinttiu que ens diferencia físicament de la resta d’animals. Doncs el guant protegeix aquest dit: el guant de senyora, el guant de soldador, el guant de goma, el guant de beisbol, etcètera. Aquest dit gros oposable és el pare de la humanitat. Ens permet fabricar eines i bastir ciutats i fer qualsevol altra cosa; més que el cervell. Potser hi ha altres animals amb el cervell més gran que nosaltres en proporció a la mida del cos; no ho sé. La mà, en tot cas, és una cosa molt sofisticada. Es belluga. No hi ha cap altra part d’una persona vestida que sigui una estructura dotada de moviment de tanta complexitat…”

Roth, Philip. Pastoral americana. La Magrana, 2010. Traducció de Xavier Pàmies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: