El poder

La paraula no és cosa de bruixes
les promeses se’n van amb el vent
la veritat és com una butllofa
un bola, una farsa, un invent
el poder es la meva consigna
puc mentir per tenir més poder
de poder mai n’estic satisfeta
en vull més, el vull tot, el poder
un exèrcit obscur i terrible
enviaré a conquerir tots els mons
disfruteu d’aquest gran espectacle…

Podria ser el guió d’una història d’intriga i conspiracions polítiques, però de fet és la lletra d’una de les cançons del magnífic espectacle infantil Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia. La bruixa Stria, interpretada per Lloll Beltran, entona un cant terrorífic per encomanar els espectadors de la seva maldat, i per fer-ho usa aquesta lletra. Si canvieu la paraula “bruixes” del primer vers per la paraula “polítics” podríeu usar el tema com a banda sonora d’un clip sarcàstic en una campanya electoral off. Això és el que espontàniament va dir un pare que, com jo, acompanyava els seus fills a veure l’espectacle, no fa gaires dies, al Teatre Condal. En sentir el tema per primer cop se li va escapar una rialla, i va dir, per qui ho vulgués sentir, que quan l’estava escrivint l’autor de la lletra segurament no estava pensant en l’ingenu i poruc ratolí protagonista de l’espectacle, i que segurament tenia alguna altra cosa al cap. Vist des d’un altre punt de vista, potser no està malament que també els infants es vagin immergint en la pura realitat, encara que sigui metafòricament, i passant pel sedàs de l’aspecte, prou glamurós per tractar-se d’una bruixa, de la Lloll Bertran, amb un gra de pus al nas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: