Tot és possible a Vancouver

Tot és possible a Vancouver; fins i tot fer-hi una autèntica escudella de Nadal per honorar una dotzena de convidats mexicans. Ho explica Pep Villén a Els incondicionals, el seu magnífic bloc de viatges. La realitat té mil cares, però hi ha persones que saben descobrir-ne les més ocultes, que troben punts de vista únics i que, per tant, poden explicar-nos el món d’una forma singular. És el cas d’en Pep, certament. Llegir-lo és interessant perquè l’home s’ha enderiat de forma adictiva a creuar el planeta d’una banda a l’altra i en tantes direccions com pugui, però sobretot perquè de qualsevol racó del món és capaç de treure’n un detall rellevant, una sensació diferent, un impuls estrany. Té una mirada pròpia, de manera que llegint-lo, més que descobrir el món, descobrim el “seu” món. I és per això que és interessant, perquè no és un món qualsevol, és un món amb denominació d’origen.

La nit de cap d’any vam menjar els dotze grans de raïm amb ell, a través de l’skype, des de Nova York. Hi havia arribat un parell de dies abans, procedent de Vancouver (Canadà), en mig del caos produït per la tempesta de neu que ha assolat la costa est dels EUA. Sis hores abans d’intentar arribar a Times Square per mirar de viure l’emoció del cap d’any probablement més famós del món, ens va trucar per veure quina cara fèiem engolint el raïm, a les dotze en punt de la nit, hora d’aquí. I de pas ens va explicar l’odissea que va viure sis dies abans, buscant a Vancouver els ingredients adequats per cuinar una escudella de debó. Se’n va sortir. Us recomano la lectura del post en què ho explica.

L’única pega de Els incondicionals és que hi escriu massa de tant en tant, i es fa de pregar. Porta’ns a passejar pel món més sovint, home. Ah… i una repassadeta ortogràfica també estaria bé. Amb tot el carinyo i un oceà d’enveja. Sana, però enveja, al cap i ala fi. Una abraçada transoceànica, cunyat.

Ah, per cert. Et robo una foto per il·lustrar la cosa i per tal que els nous fans de Els incondicionals es morin d’enveja veient quina fila fas esquiant damunt de Vancouver.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: