… el punt final

“De lluny, em veig arribar: em reconec de seguida” (Benzodiazepina)

“… i vaig pensar que, de manera indirecta, Fellini era una mica el meu pare, que aquells estudis eren casa seva i, en conseqüència, meva també.” (Quatre nits)

“No era un bon dia per tenir idees suïcides: feia una d’aquelles tardes assolellades en què, pentinada pel fred i pel vent, Barcelona sembla dibuixada per un optimista.” (L’illa)

“La temeritat de creure’s excepcional es paga amb el preu d’una inèrcia que desmenteix bona part de les expectatives. Com que a partir d’un moment determinat no hi va haver gaire diferència entre ser feliç i no ser-ho, vam concentrar-nos en les dues qüestions que mantenen la civilització: la intendència i l’interès comú.” (La dona de la meva vida)

“De vegades, els divorcis tenen estructura d’epidèmia: acabes pagant pels errors que altres han comès” (Anar a dormir d’hora)

“Ells han de ser els primers sorpresos que, sense haver-ho imaginat, puguin interessar-se l’un per l’altre, precisament allà, a la consulta d’una dietista que  els ha de fer perdre, pel cap baix, quinze quilos.” (El que no hem menjat)

“L’acumulació de preguntes sense resposta dispara la tendència a la fabulació, reforça l’habilitat de mentir i ensenya que la diversitat també consisteix a mantenir, a capa i espasa, les diferències. La mentida, doncs, s’imposa com l’instrument de comunicació més habitual.” (El mapa de la curiositat)

“Un viatge que m’havia confirmat que la imaginació pot ser tramposa i fascinant i que, per sort, els llibres no són com els trens i els pots deixar escapar per recuperar-los (o no) més endavant, i que, si més no en el planeta on visc, l’essencial és perfectament visible.” (Papiroflèxia)

“L’escena requereix un gest i, a poc a poc, tries la roba justa per omplir la motxilla, reculls el necesser -quan començàveu a viure junts només hi duies una pinta, un raspall de dents, un desodorant i preservatius; ara hi acumules, a més a més, medicació per la hipertensió, contra l’arítmia, vitamines contra la vista cansada i la pomada que t’han prescrit per prevenir fissures anals-.” (Tres maneres de no dir t’estimo)

“Com que li han extirpat la nostàlgia, no li pesa la inèrcia cap a uns records alterats pel poder transformador de la memòria. Com que no té esperança, no inverteix energies a projectar-se cap a un futur improbable.” (Ataràxia)

“Cada decisió és un examen i t’escup evidències en les quals no havies pensat.” (Les cançons que li agradaven a Lenin)

“És només una impressió però en té prou per entendre que, tot i que recorda que ha vingut a buscar respostes, ja no sap a quines preguntes corresponen.” (Supervivència)

“Sempre ha sentit a dir que l’amor és l’altra cara de l’odi però li reca experimentar aquest tòpic que, en altres parelles -la truja i el porc, per exemple-, sempre li havia semblat pueril.” (Un any de gos equival a set anys de persona)

“Sovint li demano més del que em pot donar i, gairebé sempre, m’exigeix més del que li puc oferir.” (Unplugged)

“Sempre s’ha dit que els pares estimen igual a tots els fills, però, ¿és veritat? La quantitat d’estimació és la mateixa, potser sí, però no les afinitats i, encara que mai no ho hagi dit a ningú, al pare li sembla que tenir fills i estimar-los a tots de la mateixa manera no té gaire sentit sentit, precisament perquè són diferents.” (Mister Trujillo)

“… els interessos d’un lector amant dels conflictes no sempre coincideixen amb les necessitats dels personatges).” (Bèlgica)

“A una vegada com Déu mana se li ha d’exigir certa dimensió dramàtica i la capacitat d’ordenar els esdeveniments de manera fantàstica”. (Voluntaris)

“Com que sempre he tingut tendència a maquillar les meves limitacions amb estratègies literàries, mitificava aquelles estones pensant que, algun dia, potser n’escriuria un conte o un article.” (Cent per cent seda natural)

“En el moment d’acomiadar-se, amb la promesa de tornar-se a veure, saben que la incompliran” (Hauries hagut d’insistir)

Pàmies, Sergi. La bicicleta estàtica. Quaderns Crema, 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: