La revista dels Ateneus

En el seu número de desembre la revista semestral Ateneus, editada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, publica una entrevista que em va fer Vicenç Rabadán al jardí de l’Ateneu Barcelonès. Em van demanar el parer sobre les perspectives de futur dels Ateneus, sobre les seves possibilitas de transformació i modernització, sobre el paper que han de tenir els professionals de la gestió cultural en el món ateneístic, i sobre les possibilitats de col·laboració amb el CoNCA.

La revista no es presenta en format digital, de manera que si li voleu fer una ullada haureu de passar per algun Ateneu membre de la federació, o bé demanar-ne un exemplar a l’adreça ateneus@ateneus.cat .

Amb aquesta entrevista tanco un desembre en què s’ha reactivat la meva activitat ateneística. Per començar,  el passat 30 de novembre vaig participar a la darrera assemblea de l’Ateneu Barcelonès i vaig votar per la renovació dels seus estatuts. La següent cita va ser també al Palau Savassona del carrer de la Canuda per assistir a l’acte inaugural de la nova sala d’actes reformada i de la programació per celebrar el 150è aniversari de l’Ateneu Barcelonès. Per rematar la festa, vaig ser membre del jurat que va atorgar els Premis Ateneus 2010 i que la Federació d’Ateneus de Catalunya va fer públics el 20 de desembre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. I el mateix dia 20 va tenir lloc la presentació del curs acadèmic 2010-2011 de l’Escola d’Escriptura, també de la docta casa barcelonina; no hi vaig faltar, tal com no hi he faltat cap  ni un dels sis darrers anys.

Ara que em costa trobar espais i estones per fer vida ateneista, entenc des d’un altre punt de vista els socis que, volent, no poden exercir com a tals, i als quals jo mateix animava a visitar-nos mentre vaig ser gerent de l’Ateneu Barcelonès. I justament per això valoro com or les estones i els moments que puc passar entre les seves parets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: