Art a les aules

Aquest vespre s’ha presentat a la Fundació Suñol de Barcelona l’exposició Creadors en Residència als instituts de Barcelona, un projecte modèlic que s’inspira en el lema “quan l’art es fa als instituts de secundària”.  Durant el curs acadèmic 2009-2010, tres creadors de trajectòria contrastada han desenvolupat un projecte artístic en col·laboració directa amb els alumnes de tres instituts de Barcelona. No es pot qualificar l’experiència d’altra manera que no sigui la d’èxit. Fins al dia 11 de desembre es poden observar els fruits del projecte al Nivell Zero de la Fundació Suñol.

Daniel Chust Peters ha treballat en residència a l’Institut Bernat Metge amb el projecte Air Race, Salvador Juanpere ho ha fet a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó amb el projecte Deu mil hores, i Lluís Sabadell Artiga ho ha fet a l’Institut Collserola, amb el projecte Noubarrisnou.  Una de les claus de l’èxit ha estat la gestió, coordinació tècnica i comissariat de l’associació A Bao A Qu, que ja compta amb una dilatada trajectòria a l’hora d’abordar projectes d’aproximació dels llenguatges artístics al món de l’ensenyament reglat.

L’Ajuntament de Barcelona n’ha estat el promotor bàsic, al costat del Consorci d’Educació de Barcelona, soci necessari. I avui mateix, justament en la presentació de l’exposició que recull el resultat del treball artístic realitzat al llarg de tot el curs passat, s’ha pogut anunciar la continuïtat i creixement del projecte per al curs 2010-2011, gràcies en bona part a la incorporació del CoNCA a la iniciativa.

Sembla evident que una de les assignatures pendents de les polítiques culturals i educatives del país és la incorporació normalitzada dels llenguatges artístics en el nivells bàsics de l’ensenyament reglat. Som encara lluny de donar resposta adequada a aquesta necessitat, però amb iniciatives com la que avui motiva aquest post ens hi anem apropant.

Podeu conèixer el projecte a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: