D’on venim

La foto és de 1992 i els protagonistes som la colla que en aquell moment fèiem la revista Repòrter, una aventura periodística que ens va ocupar durant una bona pila d’anys i que per a alguns va ser un primer salt per a dir coses de forma independent i amb criteri propi. No faré cap comentari sobre l’aspecte que teníem tots en aquells moments i molt menys sobre el meu.

La imatge forma part d’un àlbum que Saül Gordillo (un dels jovenets del grup) té penjat al seu facebook, i me la va fer arribar la Carme Guri  (la que té més cabell a la foto!) aquest mes d’agost. Provoca una certa nostàlgia, certament, però també és veritat que un parell de persones ja m’han dit que amb els anys millorem i que la majoria fem més patxoca ara que en aquell moment. Deu ser qüestió de gustos, però jo m’he fet un tip de riure.

Els interfectes som, d’esquerra a dreta, Xavier Alés, Lluís Gendrau, Antoni Fuentes, Àngels Bagot, jo mateix (sí, sí, us juro que sóc jo!), Joan Pujadas, Carme Guri, Saül Gordillo i Josep Ferrer. La revista pretenia (ei, i ho va aconseguir!) treballar en l’àmbit local amb professionalitat periodística i rigor, defugint de la idea dels mitjans de dinàmica associativa i amateur. Erem ferms defensors, a més, de la peculiaritat i coherència comarcal del que encara anomenàvem Alt Maresme (geogràficament parlant, d’Arenys de Mar a Tordera). Al marge de l’edició de El Punt al Maresme, érem pràcticament l’únic mitjà escrit de voluntat professional que en aquell moment reconeixia aquestes peculiaritats. L’aventura va durar cosa de 10 anys mentre de forma paral·lela tots nosaltres anàvem desenvolupant les nostres trajectòries professionals. Destaco, de tots ells, el recorregut d’Antoni Fuentes a El Periódico, de Lluís Gendrau al capdavant del Grup Enderrock i de l’APPEC i el creixement de Saül Gordillo a El Punt fins a arribar, en l’actualitat, a dirigir l’Agència Catalana de Notícies.

Repòrter va ser també, per tant, un espai d’experimentació i aprenentatge. I alguns sembla que hi vam aprendre força coses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: