Caracremada

Lluís Galter (a la foto) acaba d’afegir el seu nom a la meritòria llista de cineastes catalans que posen la intenció artística per davant de qualsevol altra consideració. El seu Caracremada és una aposta arriscada (de fet, es pot produir cinema a Catalunya sense arriscar?) per diverses raons. La primera, perquè el projecte va nèixer amb l’impuls únic i tossut d’un grup de nous professionals (acabats de sortir de la Pompeu Fabra) i s’ha convertit en realitat a base de recollir diversos i petits ajuts que a la fi han composat un puzzle financer que es podria qualificar de petit miracle. La segona, perquè la proposta artística defuig interpretacions fàcils  del mite dels maquis i aprofundeix en les raons d’un llibertari que segueix endavant amb el seu projecte tot i saber que a la fi és irrealitzable. Lluís Soler interpreta Caracremada, un resistent a Franco i als nazis que balla entre els ideals i l’ofici a l’hora de trobar raons per seguir lluitant.

Caracremada ja va treure el nas al festival de Donosti, i ara ha saltat la sorpresa amb la seva presència a Venècia, a la secció Orizzonti, reservada a les apostes artístiques més trencadores. S’ha convertit, per tant, en una de les quatre pel·lícules que arriben al degà dels festivals de cinema des de l’Estat espanyol. Desitjar-li sort seria una frivolitat; no és amb sort que han fet la pel·lícula, sinó amb gosadia i talent. Desitgem-los, per tant, èxit i felicitat.

I no em puc estar de dir que als valors objectius que pugui tenir el projecte hi afegeixo la simpatia per una proposta que ha rebut el suport econòmic del CoNCA i que compta en el seu equip amb la direcció artística d’una pinedenca, Míriam Sánchez.

(foto de www.catalanfilmsdb.cat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: