De quaranta en quaranta

Travesso un pas de peatons del Portal de Santa Madrona, a tocar de la Rambla, i em trobo sobtadament en mig d’un grup de negres que venen corrent en direcció contrària a la meva. Duen a l’esquena un farcell que en fa dos com cadascun d’ells i, com que es busquen els uns als altres amb la mirada neguitosa, com si maldessin per algú que dirigeixi la colla, per comptes de mirar endavant com la gent d’ordre, van ensopegant a dreta i esquerra, rebotant com aquells típics autos de xoc de les fires. Són, és clar, venedors de vorera, top manta en dèiem fa un cert temps, que fugen en desbandada de la presència d’alguna parella policial.

En compto, pel cap baix, quaranta. La majoria són negres (ara en diem subsaharians, eufemísticament), però un bon percentatge d’ells tenen aspecte de magribins. No aconsegueixo descobrir-ne cap que actui efectivament com a cap de colla, però és curiós observar que el grup va redirigint les seves passes en una estranya i silenciosa coordinació, a mesura que uns i altres es van creuant mirades i, diria que més per inèrcia que per decisió clara, prenen una direcció prou precisa. Els policies dels quals imagino que fugen no els veig en cap moment.

Al cap de cinc minuts, me’ls torno a trobar tots al metro. Són a l’andana de davant meu, o sigui que no hauré de competir amb ells per l’espai escàs d’un mateix comboi (sempre m’ha agradat, aquesta paraula). La imatge no té pèrdua: quaranta personatges de probada qualitat atlètica esbufegant, carregats amb embalums tan considerables, ubicats en ordenada fila a l’espera silenciosa d’un transport públic, constitueixen una estampa com a mínim destacable. Com que el meu metro (comboi, hem quedat que n’havíem de dir) arriba abans que el d’ells, no sé pas si efectivament pugen al seu i marxen plegats. Em sembla que el proper dia que em trobi davant d’un espectacle com aquest m’esperaré per veure què passa.

En fi, coses que es veuen de tant en tant a la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: