L’home que mira

Camino per la vora de la Meridiana, a l’alçada de les instal·lacions esportives públiques de Can Dragó. El passeig és ben agradable, malgrat el trànsit omnipresent de la Meridiana, i ressegueix la zona de piscines a l’aire lliure. La zona de lleure està separada del passeig per un reixat de vora tres metres d’alçada i opac a la vista gràcies a unes heures ben espesses. Sento el xivarri de la canalla que juga a la piscina. Cau un sol de justícia, i jo em dirigeixo cap a l’entrada del complex esportiu per recollir el meu fill petit, que hi està fent el casal d’estiu. Se m’acut que potser és a la piscina i m’acosto al reixat per mirar de localitzar-lo a través d’alguna clariana entre les heures.

Unes passes més endavant veig un senyor que deu vorejar els setanta anys mirant a través de la vegetació cap a la zona de les piscines i penso que, com jo, deu buscar algun menut o menuda, segurament un net o neta. M’hi acosto per aprofitar el seu observatori i veig que, efectivament, hi ha una bona clariana, que permet observar la munió d’infants… bé… d’infants? La veritat és que no n’hi ha d’infants, allí. El senyor s’està mirant, jo diria que amb delectació, un ampli grupet de noies adolescents. M’hi acosto bé per comprobar si hi ha quitxalla però no és el cas. Giro un moment el cap per observar el senyor en qüestió i me’l trobo amb una mirada assassina que em travessa de dalt a baix. Ai, ai, ai… És un voyeur? Li acabo d’espatllar una sessió de plaent observació eròtico-festiva?

Sense deixar de mirar-me amb posat amenançant ni un sol instant, el senyor s’allunya lentament del seu observatori i marxa. Jo, incomodat, opto per quedar-m’hi uns instants més, perquè no vull donar-me per al·ludit amb la seva silenciosa recriminació. Al cap d’una estona, però, i ben convençut que allí no hi ha cap menut d’edat remotament semblant a la del meu fill, també marxo.

Tot plegat m’ha semblat una mica patètic, i mentre camino denigro l’actitud d’aquell senyor. Però m’assalta un dubte. I si aquell senyor és, efectivament, un respectable avi que buscava el seu net o neta? I si estava fent exactament el mateix que jo volia fer? I si ha pensat que el sàtir era jo, i que m’he plantat impúdicament al seu costat per contemplar el tendres cossos de les adol·lescents amb un desvergonyiment complet i radical fins que l’he fet fora del seu punt d’observació? I si l’home se n’ha anat cap a l’entrada del complex esportiu per avisar que hi ha un ganàpia, tot suat, que repassa libidinosament les noietes?

Collons, quina calor que fa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: