Veu per als professionals de joventut

Les polítiques de joventut han entrat al Parlament en forma de projecte de llei. Aquests dies la Comissió de Benestar i Immigració està acollint compareixences d’entitats i organismes que aporten el seu punt de vista al text que ha de regular per primera vegada a Catalunya aquest sector de la gestió pública. I justament ahir els companys de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) van exposar als diputats membres d’aquesta comissió els seu punt de vista. Per fi.

En aquest enllaç podeu veure els videos de la compareixença, amb la intervenció del representant de l’AcPpJ i la dels portaveus dels diferents grups parlaments a la comissió.

Caldrà veure quina capacitat propositiva tindrà l’AcPpJ i quines possibilitats reals d’incidir en el text legal. També caldrà veure quin cas volen i poder fer-los els diferents grups parlamentaris. En tot cas, però, cal remarcar el simple fet que, per primera vegada, una representació de professionals fa sentir la seva veu en un espai decisori per al futur de les polítiques de joventut. La precarietat dels recursos disponibles i la dificultat de sobreviure en mig d’un mar de disposicions legals i administratives fa difícil donar un protagonisme rellevant a la veu dels professionals. Però cada  nou pas és un pas necessari i útil. I ahir en vam fer un més. Tot suma i anem cremant etapes en el camí de consolidar un espai professional.

I em permeto destacar una de les moltes coses que va dir Carles Viñas, portaveu de l’AcPpJ en la compareixença. Quan, a pregunta d’algun dels diputats, va defensar la necessitat que la llei estableixi ratios de recursos damunt del territori per desplegar les polítiques de joventut, va assegurar que, més enllà d’empoderar els joves (aquesta és la nova i moderníssima manera d’expressar la voluntat de promoure l’emancipació juvenil), cal que la llei es plantegi empoderar les pròpies polítiques de joventut per fer-les valer en el marc de l’acció de Govern.

En fi. Que la llei ens sigui propícia.

2 Comments

Add yours →

  1. perearagones 22 Mai 2010 — 07:05

    Pep, molt interessant el teu article com sempre! Intentarem complir. Salut!

    M'agrada

  2. No tinc paraules… mestre…

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: