La primavera de les associacions

Tot i obviant que el títol resulta una mica “quico”, demà s’inicia  la setzena edició d’un fòrum dedicat a la reflexió, debat i formació al voltant del món associatiu, organtizat pel Centre de Serveis a les Associacions Torre Jussana i pel Consell d’Associacions de Barcelona.  L’event té un subtítol que dóna idea de les intencions que persegueix: Les persones fem les associacions. A tres quarts de vuit del vespre hi participaré per explicar com es va produir la transformació de l’Ateneu Barcelonès durant els quatre anys en què hi vaig fer de gerent. Els organtizadors, segons em van explicar, buscaven algun model d’èxit en la complexa feina d’intentar adaptar estructures associatives grosses i de llarga tradició a les exigències i complexitats de l’actual entorn econòmic i social. I sembla que hi ha un cert consens a reconèixer l’evolució positiva de l’Ateneu Barcelonès.

Deixant clar que el mèrit bàsic de la transformació ateneística resideix en la seva junta directiva, que va apostar fortament per posar l’entitat al dia, no puc negar que m’afalaga que em demanin l’opinió, amb la intenció d’intentar extrapolar alguna conclusió general de la meva experiència particular. La idea és que de l’experiència pràctica en puguin sortir elements útils per a altres realitats associatives que estiguin en tràngols similars. Per raons òbvies, el tema m’apassiona, i tampoc no vull desaprofitar l’oportunitat de dir alguna cosa des de la perspectiva tècnica, que poques vegades troba espai adequat per parlar del món associatiu.

Així doncs, demà em posen un micro davant del nas. En aquest enllaç teniu el programa del fòrum, i la meva promesa que després de l’acte us en faré cinc cèntims des d’aquest mateix bloc.

One Comment

Add yours →

  1. I al Facebook de Torre Jussana !!! Us hi convidem !!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: