Maduixa power

Avui m’han dit que formo part del Maduixa Power o, dit d’una altra manera, del lobby de maresmencs que correm pel món, amb major o menor pes i influència. Quina gràcia. Segons la teoria que avui m’han fet avinent, a qualsevol lloc del món on vagis hi ha sempre, com a mínim, dos maresmencs, i sempre es troben. Poden ser els dos únics maresmencs que hi ha al cul del món, poden estar immersos en una multitud oceànica, poden no haver-se vist entre ells mai abans, poden no obrir la boca per dir-se res, però immediatament noten la mutua presència, es reconeixen com a fills d’aquesta estreta i allargassada llenca de terra que corre paral·lela al Mediterrani, i es saluden efusivament. I sempre, és clar, tenen tema de conversa per ocupar tant temps com hi hagi disponible.

Em diuen que sempre exhibim amb orgull la nostra procedència, que no ens estem d’elogiar la que, ho diuen totes les dades empíriques disponibles, és la millor terra del món. Ho fem, això? És cert? Sembla ser que tenim un grau d’insistència en els temes que ens interessen que supera tota resistència organitzada, que defensem posicions amb passió i que sempre acabem fent un raconet, més ample que estret, de poder. Voleu dir? Diu que som agosarats, potser un punt temeraris i tot. Però també que tenim un elevat percentatge d’èxit. Som, sembla ser, una mena d’encantadors de serps, i exhibim qualitats (n’hi hagi o no) amb gràcia i estil, però amb escassa modèstia. Potser, potser, una mica manipuladors. Això sí, sempre a fi de bé. Ah… i ens encanta parlar de nosaltres mateixos. Ens estimem, com qui diu.

No sé si la descripció ens deixa ben parats o no. Però acabo de prendre consciència de formar part d’una espècie concreta. Si tot el que m’han dit i jo he pensat és cert, actuem així de forma instintiva, amb determinació genètica. I ara m’entra el dubte de si ens cal exercir a plena consciència. Potser no. Potser és millor deixar fluir la pròpia essència sense voluntat explícita, no fos cas que espatlléssim la fama, bona o dolenta.

Però m’assalta un dubte: Maduixa Power és una denominació adequada? Ens en queden prous, de maduixes, al Maresme, com per continuar convertint-les en icona del nostre pes relatiu al món? No hauríem de pensar en un altre símbol? I les flors del Baix Maresme? Flower Power. No, que semblarem hippies desubicats. I els pèsols? Pèsol Power. Això m’agrada més.

Què us sembla? Fundem el Pèsol Power? O ho deixem en Maduixa Power? Hi ha algun maresmenc a l’altra banda del meu monitor? Hi ha connexió? Maresme Connection?

5 Comments

Add yours →

 1. jajajajaj totalment identificada! pinedenca periodista acabada de sortir de Catalunya Ràdio que treballa amb una pinedenca bibliotecària a Palafrugell. Roda el món… i torna a la plaça de les Mèlies.

  A veure si en un d’aquests giravolts ens podem conèixer en persona.

  Salutacions,
  Txell Costa

  PD Hi ha qui parla també de la “Generació Maresme” http://paper.avui.cat/article/dialeg/185471/generacio/maresme.html

  M'agrada

 2. http://www.facebook.com/pages/Que-bones-que-estan-les-maduixes-del-maresme/107490412619844?ref=ts

  que bones estan les maduixes del maresme!!!!

  jo també em sento identificada!!!!!

  M'agrada

 3. Hola, Txell i Laila

  Ja ho veieu. A l’Empordà i a Can Fanga els costa d’entendre, però és evident que el centre del món és a la plaça de les Mèlies de Pineda! Una abraçada.

  M'agrada

 4. jaja, boníssim l’article i tens molta raó . . . els maresmencs som així, i jo de Calella 🙂

  M'agrada

 5. Hola! Jo sóc la bibliotecària pinedenca del comentari anterior. Ens vam conèixer fa mil anys a l’Equipa però és improbable que em recordis.
  Fa quatre o cinc anys em van parlar d’una mena de lobbie bibliotecari maresmenc mig en sèrio mig en broma. Que érem una raça apart…i ara amb el teu article ho ratifiques…No sé si és per bé o per mal.
  Una abraçada!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: