Bibliotequem fàbriques

En un dels murs dels edificis de l’antic complex industrial Roca Umbert, de Granollers, hi ha un grafit que diu, literalment: “Fabriquem biblioteques, bibliotequem fàbriques”. La Roca Umbert, vestigi del passat recent de la indústria textil, està cridada a ser un referent bàsic per a la cultura i la creació al Vallès. L’ajuntament, amb  el suport de les administracions, la va transformant a poc  a poc en un complex multidisciplinar al servei de la creació artística. Ara ja hi conviuen una biblioteca (enteneu ara, el grafit?), un centre de cultural tradicional, un espai d’art, bucs d’assaig musical, el taller de diversos artistes, un servei de promoció de nous projectes empresarials… I s’hi preparen un espai de creació per a la dansa, un per al circ, espais de producció audiovisual, una sala de concerts, un museu de la memòria industrial… i unes quantes coses més que  segur que oblido. Són molts metres per a Granollers, de manera que el centre s’ha de convertir, necessàriament, en un espai de referència per a les comarques veïnes i per al conjunt del país.

Potser es podrien fer noves versions del grafit amb què titulo aquest post. A més de bibliotecar fàbriques, potser podríem museitzar-les, culturitzar-les, artistitzar-les, creativitzar-les, innovar-les… En fi, que de tantes pedres com tenim, està molt bé dedicar-ne unes quantes a la cultura. Això sí, quan les tinguem… aneu-hi. Omplir-les de cultura vol dir, de fet, omplir-les de persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: