Pineda… decidida?

Comprovo complagut que Pineda de Mar s’afegeix a les múltiples poblacions catalanes en les que es promou una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Però quan intento informar-me’n em quedo un pèl decebut. Han posat en marxa el bloc Pineda decideix!, però quan hi entro hi trobo ben poques coses. No s’hi explica qui en forma part, quines persones són al capdavant de l’organització i tampoc no es dona cap referència sobre les decisions preses en les diferents reunions o assemblees que, per altres vies, m’assabento que ja s’han realitzat. En el bloc  hi ha un llistat de persones adherides. Quan repasso el llistat, veig que hi ha…. cinc persones!  Cap d’elles no és ni el coordinador ni el portaveu de l’organització, que ja han estat triats en una assemblea. Hi ha un segon llistat: el d’entitats adherides. No n’hi ha cap. Ni una.

Al bloc hi ha tres o quatre fotos d’alguna de les reunions que ha realitzat l’organització, i hi veig unes quantes cares prou conegudes i de referència pública. En compto, pel cap baix, una trentena. Però sembla que cap d’elles no ha fet ni la simple passa d’adherir-s’hi públicament a través del bloc.

Veig, però, que l’organització ha obert un  compte facebook, i jo que me n’hi vaig. M’ho miro i veig que compta amb catorze administradors, entre ells uns quants coneguts. Home, això ja és una altra cosa. Però em sorprèn que cap d’aquests catorze no s’hagi inscrit a la llista d’adhesions del bloc. Al grup facebook hi ha 469 membres i aquesta xifra ja comença a donar esperances. Però quan les repasso m’adono que, és clar, la majoria de membres són organitzacions i persones d’altres municipis catalans que han engegat un projecte similar.

Fa temps que no participo activament en activitats al meu poble d’origen perquè fa anys que no hi visc i, per tant, no estic gaire al cas del  seu ritme social i vital, però jo diria que la majoria d’entitats que jo coneixia encara hi són i es mantenen actives. N0 s’hi pensen afegir? Potser és que sóc un malfiat i tot plegat és degut al fet que encara és aviat i no hi ha hagut temps de recollir adhesions ni de fer-les públiques. O, simplement, que la gent està tan enfeinada promovent el projecte i dedicant-li hores de la seva vida personal que no ha disposat del parell de minuts necessaris per enviar un e-mail d’adhesió. Potser és això: que sóc un malfiat, i prou. O potser és que la vida associativa del poble està un pèl adormida. Que va al ralentí. Que té un ritme, diguem-ne…. tropical.

En fi. Hem de suposar que en els propers dies la llista d’adhesions estarà plena a vessar de pinedencs i pinedenques. I tot plegat no serà altra cosa que una imatge errònia, provocada pel recel malfiat i escèptic de l’autor d’aquest bloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: