Les barreges no són bones

Ara m’he emprenyat! Ahir el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, i el nou seleccionador, Johan Cruyff, van fer alusions frívoles al voltant de la nació perquè semblava a priori que hi hauria pocs assistents al partit d’aquest vespre entre catalans i argentins. El primer va dir alguna cosa així com que era inaudit que en l’any que la Generalitat en fa 650 no fóssim capaços d’omplir un estadi, i el segon que si no venia gaire gent caldria repensar si s’havia de continuar lluitant per tenir seleccions oficials catalanes.

M’he atipat (també en aquest bloc) de dir que no s’ha de barrejar els sentiments identitaris amb el futbol i que, per molt que l’afició tiri del simbolisme dels colors nacionals per defensar el seu equip, els responsables de la cosa futbolera han de saber mantenir-se al marge d’aquesta assimilació tan fàcil, tan inexacta i, per descomptat, tan opinable. Les meves crítiques, en aquest sentit, feien sempre referència a la necessitat de no identificar les victòries esportives amb les victòries patriòtiques, entre d’altres coses perquè jugar millor o pitjor a futbol  no fa millor o pitjor un país.

Ara, però, la crítica la faig en sentit contrari. No convertim les derrotes o desenganys futbolístics en desenganys nacionals. No fotem. Senyor president i senyor seleccionador, no siguin tan rucs de pressuposar que si pocs aficionats van al camp de futbol és que la nació catalana té poc futur. No vull dir que tinguem un futur brillant assegurat, però si no fos així, estic segur que la no assistència a un camp de futbol no n’és causa, ni efecte, ni símptoma. Aprenguin a fer bé la seva feina i potser vindrà més gent al camp.

Després de fer les seves declaracions, el president de la federació ha dit que tot plegat era per provocar una mica la compra d’entrades. Pitjor m’ho posa! Ara resulta que no creu pas que el que va dir sigui veritat, de manera que a aquest senyor li sembla correcte i adequat mentir o frivolitzar sobre el tema nacional tot plegat per aconseguir un millor taquillatge. Millor que calli una estona i que deixi d’empitjorar les seves tristes paraules.

De totes maneres, sembla que a hores d’ara la previsió de l’entrada ha augmentat força, i ja es parla d’uns 60.000 espectadors, per comptes dels 30.000 que ahir estaven comptabilitzats. O sigui que ni tan sols era necessari dir les tonteries que van dir. És clar que també pot ser que ara s’atribueixin el mèrit de la remuntada en la venda d’entrades, tot dient que les seves paraules van fer reaccionar els aficionats…

En fi, torno a repetir-ho: millor que facin la  seva feina i que s’estiguin calladets.

One Comment

Add yours →

  1. Totalment d’acord, Pep. I a banda, dels 60.000 (m’agradaria saber el número real, però no trucaré a la Guàrdia Urbana), qui va pagar entrada? Qui paga de la seva butxaca és més patriota que qui hi va per la patilla? No fotem…

    Ara resultarà que per ser un bon catalanet t’ha d’agradar el futbol i has d’odiar les curses de braus. Estic cada cop més fart de tota aquesta farsa. M’emprenyo i m’indigno. M’agrada la boxa, fumar, les curses de braus, i què! Que em deixin ser el que vull i que no em tractin d’imbècil. Però, què es pot esperar d’un país que es governa a base de disciplina de partit?

    En fi, una emprenyada abans de dinar sempre obre la gana. Bones festes a tothom.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: