Voteu, vosaltres que podeu

Ahir vaig comprar El Punt. Avui, l’Avui. I en van plens, és clar. Però també la televisió. I les converses, al carrer. Demà 700.000 catalans tindran dret a votar entre el sí i el no a la independència. Per primera vegada, i això és una bona notícia. Però només 700.000, i aquesta és la dolenta. Perquè, al cap i a la fi, com tots els drets conquerits, no ha estat concedit per ningú: ens l’hem agafat, pel nostre compte. I, és clar, sense el suport oficial, fem el que podem. I, tot i que el que podem és molt, encara no és suficient. En fi, suposo que tot arribarà. Si demà la cosa va bé, hi haurà més consultes, i el dret agafat, de grat o per força, s’estendrà.  En qualsevol cas, la millor de les notícies és la sorprenent capacitat de la societat civil per autoorganitzar-se i tirar endavant una fita tan complexa com aquesta, sense diner públic, sense suport oficial, amb una difusa connexió amb els partits polítics que, altre cop, fan tard.  D’altra banda, els qui s’hi oposen segueixen la mateixa estratègia de sempre: no usen arguments en contra (potser és que no n’hi ha), simplement menystenen la iniciativa. Fa poc li llegia a algú un article interessant que deia que el tret més característic de la política espanyola i de tot el sarau mediàtic que l’envolta és la falta de respecte. Doncs aquesta és una prova més d’aquesta norma. Són irrespectuosos per norma. Però cada cop els serà  més difícil ignorar una realitat que a poc a poc es va imposant. Demà, una nova passa en el llarg camí que han de recòrrer les coses genuïnes per implantar de forma civilitzada, respectuosa i pacífica la força de la raó. Als 700.000: voteu sí, vosaltres que podeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: