L’Escola d’Escriptura. I més, i més, i més…

Lamento no explicar en aquest post cap novetat, però és que el fet que l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès excel·leixi en la seva feina no és de cap manera una novetat; fa anys que aquesta és la norma. I és que ens acostumen malament. Fins i tot avui, havent caigut una pluja de mil dimonis, la sala d’actes de la docta casa estava gairebé plena, fent honor a una  de les cites centrals en el calendari anual d’activitats de l’Ateneu: l’acte acadèmic d’inauguració del curs de l’Escola d’Escriptura.

Altre cop en Jordi Muñoz i en Pau Pérez, amb tot el seu equip, han clavat el programa. Hem escoltat una conferència inagugural vibrant i brillant, hem presenciat les lectures de l’actor Julio Manrique i el remat final amb un fragment del darrer espectacle de Pepa Plana. Entre mig, Jordi i Pau ens han explicat que malgrat  la crisi omnipresent l’escola ha mantingut el seu creixement progressiu i  constant, que s’ha encetat l’escola virtual, amb una rica oferta de cursos online, i que l’entitat barcelonina s’ha convertit en la coordinadora de la xarxa europea d’escoles d’escriptura creativa. No és poca cosa, però és que ens tenen tan ben acostumats que gairebé no ens sorprenem de les millores. Però justament per no caure en el parany de l’hàbit hem de dir aquí, un cop més, que hi ha pocs projectes culturals a Catalunya que resisteixin la comparació amb l’excel·lència de l’Escola de d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, que això és possible gràcies a un esforç immens, a un treball constant, a un criteri a prova de bombes i a una generositat que, si té límit, no sabem on és. L’enhorabona, un cop més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: