Esmorzar

Les vuit del matí a la linia 1 del metro (la vermella). Ple de gom a gom, amb les ensopegades i el trontoll inestable habitual. En la zona del vagó dedicada a les cadires de rodes, carretons de la compra, equipatges i altres embalums, hi veig una noia asseguda a terra. Posa-li vint-i-cinc anys. Moderneta d’aspecte, neta i polida però curiosament enfeinada. Té les cames flexionades i damunt dels genolls hi fa descansar un gran bol ple de llet amb Colacao (o Nesquik, que pel cas és el mateix) i cereals.

Va menjant parsimoniosament, amb una cullera sopera. Al seu costat, a terra, hi té una bossa de mà, a l’estil dels saquets que es tanquen amb un cordó corredor. De tant en tant posa la mà dintre de la bossa i en treu un grapat de cereals que introdueix delicadament dintre del bol. I va menjant, impassible davant de la mirada entre atònita i divertida de la resta de passatgers, entre els quals m’hi compto. Quan el nivell de llet del bol ja ha baixat prou, fa dos glops llargs i se l’acaba. Amb la cullera escura minuciosament les restes de xocolata i cereals. Ara treu un tovalló amb unes puntes delicades de la bossa i s’eixuga els llavis decorosament. Tapa el bol buit amb el tovalló, l’embolica, l’introdueix a la bossa i s’aixeca. S’espolsa, es recomposa una mica la roba, remena el cul per desentumir-lo, es ventila el serrell, que li cau desordenat damunt dels ulls, i baixa a la primera parada.

Qui no té temps d’esmorzar és perquè no vol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: