Bones i males pràctiques

Ja ens costa prou explicar-nos i mostrar amb alguna claredat quin és el nostre paper en el món de la cultura com perquè ara hàgim de sentir que la falsedat i l’absència de rigor és una norma habitual entre els gestors culturals. Justament el contrari: si alguna cosa té de bo la nostra figura professional és que aporta rigor i materialitat a un món d’essència etèria i de complexa concreció com és el de la creació i l’art. Acceptar les declaracions de Fèlix Millet en el sentit que les pràctiques irregulars són cosa habitual en el món de la gestió cultural és acceptar que els gestors culturals som xoriços per defecte. Doncs miri, no.

Molt oportunament, la junta de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) ha emès un comunicat per contradir aquestes tristes declaracions. Com a soci que sóc de l’entitat però sobretot com a gestor cultural que conserva algun grau de dignitat m’hi adhereixo i la reprodueixo:

“La Junta de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) expressa el rebuig a les males pràctiques reconegudes per Fèlix Millet. Els pressumptes delictes comesos per Millet han generat una gran alarma social. Lamentem el mal que una acció d’aquest tipus pot provocar en la imatge de la gestió cultural.

L’APGCC vol contradir amb fermesa les declaracions apuntades per Fèlix Millet en què afirmava que les pràctiques de mala gestió que ha dut al capdavant de la Fundació Privada del Palau de la Música Catalana siguin habituals en l’àmbit de la gestió cultural.

L’APGCC es referma en la voluntat d’enfortir la professionalització i les bones pràctiques en la gestió cultural. La nostra associació no entén la professió de la gestió cultural si no és des de l’estricte respecte a la legalitat i al compromís amb l’ètica.

Barcelona, 23 de setembre de 2009”

One Comment

Add yours →

  1. Una nació, una corrupció?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: