No sé si és la calor

No sé si és la calor o el pes feixuc del que ha estat, probablement, un dels dies de treball més intensos dels darrers mesos, però estic una mica marejat. No sé si ha estat la calor o la gernació que ramblejava, però aquesta tarda, en plegar de la feina, m’he desorientat uns instants, aturat i badoc, en mig de la turistada que baixava en direcció a Colom. No sé si ha estat la calor o el goig retrobat de regalar flors comprades en una parada de la Rambla, però avui m’he emocionat quan les feia a mans, després d’un bes delicat. No sé si ha estat la calor o el greu esforç físic de jugar a mil batalles amb els menuts, entre contes del món, pijames a mig vestir i rialles desbocades, però no fa gaire estona m’he derrumbat esgotat damunt d’una butaca. No sé si ha estat la calor o la notícia temuda de la mort de Baltasar Porcel, però em sento abaltit. No sé si és la calor o la vida simple, avui, que m’arrossega fins a la llibreria per estirar un llibre del prestatge.

“Precisament el pescador reposat m’ha dut un parell de llobarros. Els faig a la brasa en l’arravatada xemeneia, amb sal i oli. A l’hortet arranat encara per l’hivern arreplego unes bledes que ja broten i ceba molt tendra. Obro una ampolla de vi blanc de clàssica gravidesa. Tinc un pa cruixent. Sóc a prop dels moments feliços. Sí, sóc part del tot que és i serà. De la Mediterrània.”

Porcel, Baltasar. Mediterrània. Onatges tumultuosos. Proa, 1996,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: