El país cultural

Un dels criteris bàsics del nounat Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) és la voluntat de ser present al territori. I com que no hi ha millor manera de demostrar les bones intencions que fent passes efectives per convertir-les en realitat, els consellers fan un munt de quilòmetres. Ahir van passar el dia a Olot, coneixent amb força detall els principals projectes culturals i artístics de la capital garrotxina i del seu entorn més immediat.

Però és que dilluns vinent li toca el torn a Tarragona, i la visita promet ser tan intensa com l’anterior. La turné cultural del CoNCA va començar amb Lleida, el mes d’abril, però a més de les visites dels consellers, l’equip tècnic del nou organisme ja ha fet presentacions a tot el territori de les convocatòries de subvenció per als creadors (Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Tortosa i Barcelona dues vegades).

La informació corre amb facilitat, però tothom estarà d’acord que no hi ha millor manera de copsar el pols ciutadà i cultural de cada territori que trepitjant les seves ciutats, parlant amb els protoganistes dels projectes culturals i escoltant les peticions i propostes que ells mateixos generen.

I tot sovint la visita al territori permet certificar també l’existència de projectes excel·lents que fan de la seva singularitat un valor i que generen nous pols de centralitat. És el cas d’Olot, que desenvolupa des de fa més de deu anys un pla cultural ambiciós, inscrit entre les prioritats de gestió del municipi. A més,  la presència de bons professionals, gestors culturals bregats i de  llarg recorregut com Tena Busquets (al capdavant del Teatre Principal d’Olot) o com David Santaeulària (responsable de l’Espai ZERO1 i Sala 15, d’arts visuals), és una garantia de coherència tècnica i de continuïtat en els continguts i filosofia dels projectes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: