Penitència amb Antena 3

Les persones moderadament futboleres que no vam anar a Roma, ni vam sortir al carrer, ni vam assistir a cap de les variades festasses públiques, ni vam anar a veure el partit en un bar i que, per tant, vam optar per veure la final de la champions a casa, vam haver de patir una patètica retransmissió d’Antena 3, la culminació de la qual va ser mostra amputada de les alegries culés damunt del camp de futbol. Segurament un dels moments més esperats per tot espectador, l’esclat d’alegria dels jugadors i dels aficionats a la grada un cop finalitzat el partit amb victòria, es va mostrar per la cadena que ostentava els drets de retransmissió d’una forma vergonyosa, limitant la imatge a un petit requadre a la dreta del televisor, sense so, per cedir tot el protagonisme a una llarga tirallonga d’anuncis publicitaris. Espantós.

Els directius de tant progressista mitjà van decidir que farien l’agost publicitàriament parlant malvenent el moment de glòria blaugrana al millor postor. Només vam recuperar la imatge en la totalitat de la pantalla i el so, i encara amb innombrables deficiències tècniques i mostres diverses i variades d’imperícia periodística dels locutors, en el moment just que els blaugrana recollien les medalles i la copa. Les efusions, llàgrimes, corregudes, abraçades i mostres diverses d’alegria van quedar reudïdes a la mínima expressió, i el primer comentari dels locutors per explicar que el Barça rebia la copa es va referir a la simpatia del rei, carinyós i amable amb els jugadors. Ves per on.

No descobriré ara que les retransmissions esportives d’Antena 3 són justetes (encara bo que van tenir la pensada de comptar amb els comentaris experts de Bakero i Ferrer, que eren els únics que posaven una mica de seny i dignitat a la retransmissió, puntualitzant i fins i tot corregint les alegries periodístiques dels locutors), però la mercantilització absoluta que van fer del màxim moment de joia blaugrana no té nom ni precedent, que jo sàpiga. En fi. Piquem sobre ferro fred, però bé ho havia de dir, oi?

Visca el Barça i visca Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: